Sanders podržao Klintonovu (video)

© Sputnik / Cassandra FairbanksCountdown 2016: Sanders and Clinton Neck-and-Neck in Key States
Countdown 2016: Sanders and Clinton Neck-and-Neck in Key States - Sputnik Srbija
Pratite nas
Senator Berni Sanders, doskorašnji glavni rival Hilari Klinton u borbi za nominaciju za kandidata Demokratske stranke na presedničkim izborima u SAD, danas je konačno podržao kandidaturu Klintonove za predsednika.

On je na skupu u Portsmutu, u Nju Hempširu, stojeći pored Klintonove obećao da će se njegova „politička revolucija“ nastaviti, ali je priznao da je ona osvojila dovoljno delegata za nominaciju, prenosi AP.

Sanders je rekao da podržava kandidaturu Klintonove za predsednika zato što ona može da se uhvati ukoštac sa problemima poput nejednakosti, klimatskih promena i studentskih zajmova.

On smatra da je Klintonova spremna da se bori za povećanje minimalne cene rada, otvaranje novih radnih mesta, širi pristup zdravstvenoj pomoći, što su, kako je naveo, vrednosti koje republikanski kandidat, milijarder Donald Tramp, ne deli.

Tramp je uzvratio rekavši da je Sanders „sada zvanično deo nameštenog sistema“, a njegov savetnik Stiven Miler je rekao da je Hilari kandidat koji najviše u istoriji Demokratske stranke podržava rat, Volstrit i izmeštanje poslova u ofšor kompanije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala