Putin pozvao na molitvu za ruske pilote

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin je posetio manastir Valaam
Ruski predsednik Vladimir Putin je posetio manastir Valaam - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske države prisustvovao je liturgiji u Valamskom manastiru, koju je služio patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin ostao bez godišnjeg odmora

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je Valamski manastir na praznik Svetih prepodobnih valamskih čudotvoraca Sergeja i Germana. Šef ruske države je prisustvovao služenju liturgije patrijarha moskovskog i cele rusije Kirila, a zatim se pričestio.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov saopštio je da je ruski predsednik pozvao na molitvu za pilote koji su herojski poginuli u Siriji.

„Predsednik je posebno naglasio da ne treba zaboravljati i one koji rade i ratuju i koji, nažalost, daju svoje živote, služe našoj otadžbini. U vezi s tim, on je podsetio i na herojsku pogibiju ruskih pilota u Siriji koji su dali svoje živote za jačanje naše bezbednosti“, rekao je Peskov.

„Predsednik se obratio sa molbom i najsvetlijem patrijarhu i drugim sveštenicima da ne zaboravljaju one koji su dali svoje živote i da se mole za njih“, dodao je pres-sekretar šefa ruske države.

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin poklonio je manastiru ikonu iz 19. veka.
Ruski predsednik Vladimir Putin poklonio je manastiru ikonu iz 19. veka. - Sputnik Srbija
Ruski predsednik Vladimir Putin poklonio je manastiru ikonu iz 19. veka.

Tokom posete manastiru predsednik Putin je održao zdravicu za Rusku pravoslavnu crkvu i poklonio manastiru ikonu Bogrodice iz 19. veka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala