Još jedan crnac, bivši vojnik SAD, pucao na belce

Pratite nas
Nekoliko sati pre nego što je američki vojni veteran afričkog porekla pucao na 12 belih policajaca, ubivši petoricu, na protestu u Dalasu, još jedan crni bivši pripadnik vojske SAD pucao je nasumice na automobile i policiju na auto-putu u Tenesiju, usmrtivši jednu ženu i ranivši još tri osobe, među kojima jednog policajca.

Kao i snajperista iz Dalasa, napadač iz Tenesija Lakim Kion Skot (37) rekao je da je u četvrtak ujutro pucao kao odgovor na policijsku brutalnost prema Afroamerikancima, saopštile su juče američke vlasti, prenela je agencija AP.

Improvizovani spomenik ubijenim policajcima u Dalasu. - Sputnik Srbija
Kod ubice policajaca pronađen eksploziv i puške

U pucnjavi u Tenesiju stradali su i civili, a jedna od njih je ubijena 44-godišnja Dženifer Runi, majka dvoje dece, koja je radila kao raznosač novina i u trenutku napada vozila je auto-putem.

Skot, koji je bio naoružan jurišnom puškom, pištoljem i velikom količinom municije, ranjen je u razmeni vatre sa policijom i prebačen je u bolnicu, a sada je u teškom ali stabilnom stanju.

Istražni biro u Tenesiju saopštio je da je preliminarnom istragom utvrđeno da je Skot bio umešan i u druge incidente.

Policajci su se našli na meti napada i u Džordžiji i Misuriju nakon što je policija ubila Afroamerikance u Luizijani i Minesoti, dok je u napadu crnog bivšeg vojnika u Dalasu ubijeno pet policajaca, a sedmorica ranjeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala