Obama: NATO da preduzme mere protiv DAEŠ-a, Rusije i „bregzita“

© AP Photo / Susan WalshUS President Barack Obama
US President Barack Obama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Barak Obama je izjavio da NATO treba da mobilizuje političku volju i preduzme konkretne korake za borbu protiv takvih izazova kao što su DAEŠ, Rusija i izlazak Britanije iz EU.
Američki državni sekretar Džon Keri ukrcava se u avion na aerodromu u Tbilisiju pre poletanja za Kijev. - Sputnik Srbija
Keri: Intervencija SAD sprečila krvoproliće u Ukrajini

„Teroristički napadi koje je nadahnuo ili organizovao DAEŠ odneli su živote nevinih ljudi u zemljama NATO-a: od Orlanda do Pariza, od Brisela do Istanbula. Konflikti od Afrike do Sirije i Avganistana pokrenuli su talas migranata koji traže spas u Evropi. Ruska agresija protiv Ukrajine preti našem viđenju Evrope, kao jedinstvene, slobodne i mirne. Glasanje Britanije za izlazak iz EU pokreće važna pitanja o budućnosti evropskih integracija“, piše Barak Obama u članku lista „Fajnenšel tajms“.

„Nakon mojeg dolaska u Varšavu na sastanak sa liderima NATO-a i EU mislim da naše zemlje treba da mobilizuju političku volju i preuzmu na sebe konkretne obaveze kako bi se suprotstavili tim hitnim izazovima“, dodao je američki lider.

U Varšavi danas počinje samit NATO-a. Očekuje se da na njemu bude doneta odluka o raspoređivanja snaga NATO-a u Poljskoj i baltičkim zemljama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala