Davenport: Desio se referendum, nije još došlo do „bregzita“

© Tanjug / RADE PRELICJadarnka Joksimović i Majkl Devenporta
Jadarnka Joksimović i Majkl Devenporta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Desio se referendum, nije još došlo do „bregzita“, izjavio je danas šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport i dodao da je Velika Britanija još uvek članica EU, te da ima sva prava i obaveze kao i druge članice.
Angela Merkel i Žan-Klod Junker - Sputnik Srbija
Novi problem Merkelove — Junker

Tako je Davenport odgovorio na pitanje novinara da li će ostati na poziciji šefa delegacije EU u Srbiji, s obzirom na ishod referenduma u Velikoj Britaniji i da on dolazi iz te zemlje.

„Došlo je do referenduma, nije još došlo do ’bregzita‘ i kao što ste čuli od predsednika Junkera (predsednik Evropske komisije) i Tuska (predsednik Evropskog saveta), Velika Britanija ostaje članica EU sa svim obavezama i svim pravima kao i 28 zemalja-članica“, rekao je Davenport novinarima.

Na pitanje o perspektivama Srbije u kontekstu odluke na referendumu u njegovoj zemlji, Davenport je rekao da je sa Samita u Parizu poslata važna poruka da je EU još uvek potpuno posvećena proširenju i u tom smislu proširenju aktivnosti i saradnje sa svim zemljama-kandidatima za članstvo Zapadnog Balkana.

„Došlo je do konkretnih pomaka u vezi sa tim, naročito što se tiče transporta i energetike i konkretnih projekata“, naveo je Davenport.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala