Vikinzi za vikinge: Fantastičan doček islandskih heroja sa EP

Pratite nas
Islandski fudbaleri su pravi heroji u svojoj državi. Oni su bili najveće iznenađenje EP u Francuskoj. I sam plasmana na prvenstvo je bio veliki podvig. Ali oni se nisu zadovoljili time. To je bio tek početak „islandske bajke“.

U premijernom meču su protiv favorizovane Portugalije, koju je predvodio Kristijano Ronaldo, odigrali 1:1 i pokazali da neće biti lak rival nikome.

U drugom meču su istim rezultatom završili meč protiv Mađarske koja je igrala veoma dobar fudbal ove godine i podsetila na čuvenu generaciju koju je predvodio legendarni Ferenc Puškaš.

U poslednjem meču u grupi, Islanđani uspevaju da zabeleže i prvu pobedu na Evropskom prvenstvu od 2:1 nad Austrijom, koja je među najvećim razočaranjima tog turnira. To im je obezbedilo neverovatan uspeh i plasman u osminu finala. A tamo su ih čekali jedni od glavnih pretendenata za osvajanje trofeja, reprezentativci Engleske.

Svi su već videli „šetnju“ Engleza do četvrtfinala, ali ne i vikinzi sa Islanda. Napravili su sjajan rezultat i sa 2:1 poslali engleske zvezde svojim kućama, a oni su svoju bajku nastavili da žive. Svim tim pobedama i velikom borbom za svoju zemlju stekli su velike simpatije širom sveta i postali najveća senzacija EP.

U borbi za polufinale su odigrali meč sa domaćinom Francuskom, koja je vrlo rano povela, i nije ostavila Islandu mnogo prilike da se nadaju još jednom čudu. Meč je završen 5:2 za Francuze, ali Islanđani zaista nemaju za čime da tuguju.

Obradovali su svoje navijače, zemljake i sve ljubitelje fudbala širim sveta. Učinili su ponosnim sve pod zastavom Island i na kraju doživeli spektakularan doček prilikom povratka u domovinu. Svaki pljesak su i te kako zaslužili. Bravo Islanđani!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala