Medvedev: Rusija neće potrčati da se otvori Turskoj

© Sputnik / Dmitrij Astahov / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da nije doneta nikakva odluka o obnovi isporuka turskog voća i povrća u Rusiju. O tome se trenutno razgovara sa Ankarom, ali to ne znači da će „Rusija odmah potrčati i sve otvoriti“.
President Putin holds meeting on economic issues - Sputnik Srbija
Putin ukinuo ograničenja na prodaju aranžmana za Tursku

Tokom inspekcije farme „Matvejevsko“ u moskovskom predgrađu, gde se uzgajaju krastavac i paradajz, radnici su ruskom premijeru Dmitriju Medvedevu izrazili bojazan da bi turski paradajz mogao ponovo da istisne ruski paradajz.

„Još uvek nije doneta nikakva odluka. Razgovaraćemo sa turskim partnerima šta ćemo i kako ćemo. Međutim, to ne znači da ćemo odmah potrčati i sve otvoriti. Samo jedna odluka je doneta — o turističkim aranžmanima“, rekao je ruski premijer.

Njemu su predstavnici firme „Matvejevsko“ detaljno predstavili tehnologiju uzgajanja proizvoda i čak predložili da oceni njegov kvalitet. Medvedev je probao lokalni krastavac i paradajz i ocenio ga sa „odlično“.

Premijer je potvrdio da će država nastaviti da podržava poljoprivrednu proizvodnju. Prema njegovim rečima, poljoprivredni sektor dobija tako malu pomoć države, što je bez presedana, dok je njegov rast poslednjih godina dostigao potpuno novi novo.

„Rusija je uspešno povratila status velikog izvoznika na svetskom tržištu hrane. To sada nisu samo reči, već je istina“, rekao je premijer.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala