Odloženo uvođenje bezviznog režima za Kosovo

© Flickr / European ParliamentEvropski parlament
Evropski parlament - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izvestilac za viznu liberalizaciju Kosova u Evropskom parlamentu Tanja Fajon i potpredsednik socijalista i demokrata, izvestila je danas evropske parlamentarce da je glasanje o uvođenju bezviznog režima građanima Kosovo, zakazano za 12. jul, odloženo za 5. septembar, navodi se u saopštenju kancelarije Tanje Fajon.

Fajonova je donela odluku da se glasanje o uvođenju bezviznog režima odloži za 5. septembar, uz obrazloženje da „ne postoji dovoljan napredak u pogledu ispunjavanja poslednjeg kriterijuma, posebno ratifikacije sporazuma oko granice sa Crnom Gorom“, navodi se u saopštenju.

Priština - Sputnik Srbija
Beograd će od EU tražiti ukidanje viza i za Srbe sa KiM

„Iskreno se nadam da će kosovski parlament ratifikovati ovaj sporazum što je pre moguće kako bi nakon letnje pauze obezbedila punu podršku odgovornog komiteta i zakazala glasanje za uvođenje bezviznog režima početkom jeseni“, izjavila je Tanja Fajon.

Fajonova, kako kaže, čvrsto veruje da će sa ratifikacijom sporazuma o granici sa Crnom Gorom, Evropski parlament dati podršku za bezvizni režim do kraja 2016. godine.

Fajonova je pozvala danas u Strazburu, na marginama plenarne sednice Evropskog parlamenta pre letnje, odgovorne političare na Kosovu da „ispune ovaj završni korak i otvore vrata za bezvizni režim“, navodi se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala