Hofer: Ne zaboravimo koliko je Rusa poginulo za našu slobodu

© Foto : GeopolitikaNorbert Hofer
Norbert Hofer - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukoliko pobedim na izborima, ići ću u posetu Rusiji što pre, jer sam duboko ubeđen da je dobra budućnost Evrope moguća samo ako ona ima prijateljske odnose sa Rusijom, kaže u ekskluzivnoj izjavi za Sputnjik Norbert Hofer, kandidat za predsednika Austrije iz redova Slobodarske stranke Austrije.
Norbert Hofer - Sputnik Srbija
Austrija: Hofer preti referendumom

Norbert Hofer nije zadovoljan što su antiruske sankcije još uvek na snazi, jer one nanose štetu privredi.

„Poslednjih nedelja razgovarao sam sa velikim brojem domaćih poljoprivrednika, koji imaju ogromne gubitke zbog sankcija. Pitam se kome su potrebne te restriktivne mere“, rekao je austrijski političar.

Hofer ističe da Slobodarska partija Austrije tradicionalno podržava dobre odnose sa Rusijom i da postoji prostor za njihovo poboljšanje.

Odgovarajući na pitanje šta bi poručio nemačkom narodu, Hofer je rekao da Nemačka i Austrija odavno imaju odličnu saradnju i podsetio na izreku: „Jedino što nas razdvaja je zajednički jezik“.

Ruska izložba poljoprivrednih proizvodaZlatna jesen-2014 - Sputnik Srbija
Putin produžio sankcije Zapadu do 2017.

„Putin je tokom govora u Drezdenu 2006. godine poručio da je Rusija prijatelj Nemačke. Verujem da bi mi trebalo da jačamo to prijateljstvo. Naravno da ponekad zemlje imaju međusobne probleme, to je normalno, ali prijateljstvo bi trebalo da bude prioritet. Između ostalog, mi nemamo pravo da zaboravljamo istoriju i šta dugujemo Rusiji, ako govorimo o našoj slobodi. Naravno da u tom smislu dugujemo i Amerikancima, ali svakako treba pamtiti koliko je Rusa poginulo za naše oslobođenje“, zaključio je austrijski kandidat za predsednika Austrije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala