Otvaranje poglavlja 19. jula u Briselu, Merkelova čestitala Vučiću

© REUTERS / Stephane De SakutinSamit o Zapadnom Balkanu u Parizu
Samit o Zapadnom Balkanu u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da je Srbija dobila zeleno svetlo za poglavlja 23 i 24, koja će biti otvorena 19. jula.
Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han - Sputnik Srbija
I Hrvatska se saglasila za otvaranje poglavlja sa Srbijom

Vučić je novinarima posle Samita lidera Zapadnog Balkana u Parizu rekao da Srbija sada sa većim optimizmom gleda u budućnost, da je ostalo još mnogo toga da se uradi, ali da veruje da će Srbija imati podršku EU i da će i sama taj posao da uradi.

„Nemačka kancelarka Angela Merkel je čestitala Srbiji i zamolila sve da podržavaju Srbiju na evropskom putu, a ne da je ometaju“, rekao je Vučić, oceniviši današnji sastanak kao dobar, te primetivši da su drugi bili optimističniji od njega, a da je on bio realističan.

Vučić je rekao da je za Srbiju najvažnije da se sačuvaju mir i stabilnost, a da ne brine o ekonomskom rastu.    

Premijer Aleksandar Vučić i šef delegacije EU Majkl Devenport na međunarodnoj konferenciji „Više od civilnog društva: Zajedničkim dijalogom na evropskom putu“ u Domu Narodne skupštine - Sputnik Srbija
Evropska blokada Srbije — ko drugom jamu kopa...

Vest o hrvatskoj saglasnosti za otvaranje poglavlja stigla je, naime, iz Pariza, a obelodanio ju je evropski komesar za proširenje Johanes Han na svom tviter-nalogu.

Iz Pariza je stigla i vest tokom dana da je i Britanija otklonila svoje „tehničke“ rezerve prema davanju saglasnosti na otvaranje dva poglavlja sa Srbijom.

Slovačka je najavila da očekuje da će tokom narednih šest meseci njenog predsedavanja Unijom Srbija napredovati i otvoriti više poglavlja u pristupnim pregovorima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala