OEBS doneo rezoluciju o sistemu snimanja u avionima

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaŠef ruske delegacije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Nikolaj Kovaljov
Šef ruske delegacije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Nikolaj Kovaljov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Parlamentarna skupština OEBS-a donela je rezoluciju o potrebi opremanja aviona sredstvima za video-snimanje i za prenos informacija u onlajn-režimu za sprečavanje mogućih terorističkih napada, izjavio je šef ruske delegacije u Skupštini Nikolaj Kovaljov.

Autor rezolucije je sam parlamentarac: „Rezolucija je usvojena uprkos protivljenju nekih poslanika, koji dolaze iz jednostavnog logike: može se ticati Rusije, ruskih poslanika i, znači, treba je blokirati. Ljudi, ne budite tako naivni — sutra se može ticati bilo koga. Zato je potrebno da se pobegne od ove politizacije, od blokovskog razmišljanja i, što je najvažnije, od blokovskog glasanja“, rekao je Kovaljov novinarima.

Plenarna sednica na 22. Ministarskom savetu OEBS - Sputnik Srbija
Rusija: OEBS stavio na razmatranje antirusku rezoluciju

On je istakao da PS OEBS u rezoluciji preporučuje skupštinama država regiona da učine sve što je potrebno da se ova sredstva uvedu u avione.

Prema njegovim rečima, ovi sistemi omogućiti specijalnim službama i pripadnicima policije da se bolje pripreme za sprovođenje specijalnih operacija ukoliko se desi otmica aviona.

„Osim toga, dobija se mogućnost da se shvati šta se dešava u avionu koji je iz nepoznatih razloga iščezao sa radara“, dodao je Kovaljov.

„Ja još uvek čekam odgovor od kompanija ’Erbas‘ i ’Boing‘ o mogućnosti postavljanja takve opreme u svoje avione, do čega će to dovesti u smislu finansija, novčanih sredstava i kako tehnički rešiti ova pitanja“, zaključio je poslanik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala