Hrvatska će dobiti odgovor Srbije povodom neistina kojima se služi

© Tanjug / Rade PrelićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ne menja svoj pravac i da ostaje na putu evropskih integracija, i uoči Samita u Parizu poručio da će taj skup biti prilika da Hrvatska dobije odgovor i da joj se ukaže na neistine kojima se služila kako bi blokirala Srbiju na tom putu.

Vučić je istakao da Srbija neće da menja svoju politiku na dnevnom ili mesečnom nivou.

„Kao što nismo uvodili sankcije Ruskoj Federaciji ni kada nije bilo lako bilo izdržati pritiske, tako nećemo da menjamo svoj evropski put zato što nam se neka odluka nije dopala. To je naš strateški put“, rekao je Vučić.

Visoka predtsvnica Evropske unije Federika Mogerini i premijer Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Da li je Srbija dobar materijal za ucene ili je Evropa tretira kao krpu

Kako je rekao, pretpostavlja da će Hrvati ponoviti ono što su i do sada govorili kada je reč o blokadi. Međutim, sada će, kaže, dobiti odgovor.

„Ukazaćemo na sve neistine kojima su se služili u prethodnom periodu objašnjavajući tobožnje razloge da zaustavljaju i blokiraju Srbiju, ali i onim drugima koji su se pravili da ih ne podržavaju i koji su se pravili da su ljuti, a to im je sve prilično odgovaralo“, istakao je Vučić.

Vučić je doputovao danas u Pariz, gde će u ponedeljak učestvovati na trećem Samitu lidera zapadnog Balkana i EU, koji se održava u okviru Berlinske inicijative.

Na Samitu će, prema najavama, učestvovati i lideri drugih država regiona, kao i šefovi država i vlada zemlje domaćina, Francuske, zatim Nemačke, Italije, Austrije, te najviši zvaničnici Evropske unije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala