Određeno moguće mesto pada ruskog aviona Il-76

© MČS RF / Uđi u bazu fotografijaAvion Ministarstva za vanredne situacije Il-76
Avion Ministarstva za vanredne situacije Il-76 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moguće mesto pada ruskog aviona Il-76, koji je nestao u oblasti Irkutska, nalazi se u teško prohodnoj tajgi, udaljenoj oko 150 kilometara od naseljenih oblasti, saopštila je pres-služba regionalnih vlasti.

Avion Il-76 bio je angažovan u gašenju velikih prirodnih požara. U petak u 6.30 časova po moskovskom vremenu nestao je s radara, a šta se s njim dogodilo pokušavaju da utvrde spasilačke ekipe. 

Vojno-transportni avion Il-76 na međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija-2015 u Kubinki - Sputnik Srbija
Dve verzije pada aviona Il-76: tehnička ili greška pilota

Prema poslednjim podacima Ministarstva za vanredne situacije Rusije, u avionu je bilo 10 ljudi. U potrazi za avionom angažovano je više od 500 ljudi i 50 jedinica tehnike. 

„U narednim danima u ovoj oblasti prognoziraju obilne padavine i oluje, biće naleta vetra, pašće temperatura vazduha“, upozorila je pres-služba, uz napomenu da je vidljivost iz vazduha sada nešto bolja nego u petak. 

Ranije je saopšteno da potraga iz vazduha ne donosi željene rezultate zbog ograničene vidljivosti. U subotu su u oblast za koju se pretpostavlja da je mesto pada aviona stigle grupe spasilaca opremljene bespilotnim letelicama koje su efikasnije od avijacije.

Potraga će u subotu biti prekinuta kada padne mrak, a biće obnovljena čim osvane dan. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala