Škotlanđani protestovali protiv „bregzita“ (video)

© AFP 2023 / Andy BuchananŽena nosi transparent na mitingu pristalica ostanka Velike Britanije u EU ispred Parlamenta Škotske u Edinburgu.
Žena nosi transparent na mitingu pristalica ostanka Velike Britanije u EU ispred Parlamenta Škotske u Edinburgu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oko hiljadu ljudi u Edinburgu učestvovalo je na mitingu kojim se traži da Škotska ostane u Evropskoj uniji. Pogledajte kako su proevropski aktivisti protestovali protiv „bregzita“.

Pristalice članstva Škotske u EU okupili su se ispred zgrade Parlamenta u Edinburgu. Učesnici protesta nosili su proevropske parole i plakate. Prema rečima jednog od učesnika Aleksandrosa Ortisa, objavljivanje rezultata referenduma u Velikoj Britaniji za njega je bio gotovo najdepresivniji trenutak u životu.

„To je bio bolan trenutak, možda i najdepresivniji u mom životu. Ovo je neočekivani rezultat i sada živimo u svetu neizvesnosti. Sada je u meni osećaj izdaje. Škotska je glasala za ostanak i ja mislim da je to pokretačka snaga, jer mi ne želimo da budemo izbačeni iz EU kao što su glasali na jugu“, rekao je on.

Na referendumu koji je održan 23. juna, Velika Britanija glasala je za izlazak iz Evropske unije, dok je Škotska bila za ostanak u Uniji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala