Rusija: Pripadnici FSB nisu pretukli američkog diplomatu

© AP Photo / Dmitry LovetskyMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanični predstavnik Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova negirala je podatke američkih medija o napadu pripadnika FSB Rusije na diplomatu iz SAD Rajana Fogela.
Direktor CIA Džon Brenan - Sputnik Srbija
CIA: Amerika i Rusija sarađuju protiv terorizma u Siriji

Prema verziji „Vašington posta“, Amerikanac je pretučen ispred Ambasade SAD kada je išao na posao. List pretpostavlja da je napad povezan sa optužbama specijalnih službi da su američke diplomate pokušale da vrbuje ruske oficire.

„Nažalost, u poslednje vreme Stejt department i specijalne službe SAD aktivno koriste list ’Vašington post‘ za širenje iskrivljene ili potpuno lažne informacije o ’represijama‘ kojima su, navodno, podvrgnute američke diplomate u Rusiji. U članku, objavljenom 29. juna, došlo se do izmišljotina o ’napadu‘ u kojem je učestvovao jedan od navodnih pripadnika obezbeđenja FSB-a“, napisala je Marija Zaharova.

Ruski predsednik Vladimir Putin obraća se novim oficirima - Sputnik Srbija
Putin: FSB osujetila rad 80 stranih agenata

Ona je objavila zvaničnu sliku događaja prema kojoj nije bilo nikakve tuče, već samo guranja. U njemu je zaista učestvovao i američki diplomata, ali ne sa pripadnikom FSB-a, već sa policajcem koji je dežurao ispred Ambasade SAD.

Policajac je krenuo da zaustavi nepoznato lice koje je pokušalo da uđe na teritoriju Ambasade, ne pokazavši isprave. Kao odgovor na zahtev policajca da pokaže lične isprave, nepoznato lice je laktom udarilo i odgurnulo policajca i sakrilo se na teritoriji Ambasade.

„U članku lista situacija je potpuno izokrenuta i suprotna je realnim činjenicama. Desio se napad na policajca, što pokazuju video-kamere koje su davno predate Stejt departmentu. Osim toga, kada je otkriveno da je napadač američki diplomata, Ministarstvo inostranih poslova Rusije je uložilo odlučan protest Ambasadi SAD. Poznato je da je taj diplomata pripadnik CIA“, dodala je Marija Zaharova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala