NATO ne traži sukob sa Rusijom

© AFP 2023 / Geoges GobetSedište NATO-a u Briselu
Sedište NATO-a u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
NATO ne traži sukob sa Rusijom i alijansa smatra da je potreban dijalog sa ruskom stranom da bi se smanjili rizici vezani za vojnu aktivnost, izjavio je šef misije NATO-a u Ukrajini Aleksandar Vinikov.
NATO-Rusija - Sputnik Srbija
Rusija će učestvovati u Savetu Rusija-NATO

„Mi ne tražimo sukob i novi ’hladni rat‘. Ali odgovorni smo da štitimo svoje građane, gotovo jednu milijardu naših građana u zemljama-članicama NATO-a. To i radimo… Što takođe vidimo u odnosu na Rusiju — postoji potreba za širim dijalogom kako bi se smanjili rizici u vezi sa vojnim aktivnostima. Zbog toga smo nedavno održali sastanak Saveta NATO—Rusija i uskoro planiramo da održimo još jedan“, izjavio je Vinikov u intervjuu za ukrajinski list „Sevodnja“.

Kao što je ranije je izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksej Meškov, naredni sastanak Saveta Rusija—NATO trebalo bi održati nakon varšavskog samita. Prema njegovim rečima, prvo je potrebno da se „razmotre rezultati varšavskog samita i odluke koje će biti donete na samitu“.

Samit NATO-a u Varšavi planiran je za 8. i 9. jul. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da bi sastanak Saveta Rusija—NATO mogao biti održan već posle samita, a ne pre njega kako se smatralo ranije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala