Srpski konzulat: Nema podataka o eventualnim poginulim državljanima Srbije

© REUTERS / Osman OrsalHitna pomoć pomaže ranjenima u terorističkom napadu na aerodromu Ataturk u Istanbulu, 28. jun 2016.
Hitna pomoć pomaže ranjenima u terorističkom napadu na aerodromu Ataturk u Istanbulu, 28. jun 2016. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je jutros Tanjugu da još nema podataka o eventualnim poginulima i ranjenim državljanima Srbije u napadu na aerodrom "Ataturk" u Istanbulu i istakao „kad nema vesti, to nekad može biti dobra vest“.

Marković je precizirao da su članovi srpske odbojkaške reprezentacije dobro, da su evakuisani i smešteni u hotel, kao i drugi naši državljani koji su se zatekli na aerodromu.

Napad u Istanbulu - Sputnik Srbija
U napadu u Istanbulu 41 mrtav, sumnja se na DAEŠ (video, foto)

„Nema nikoga ko je u bilo kojoj nuždi, ili potrebi u ovom trenutku da treba brinuti o njemu“, rekao je Marković.

On je rekao da je konzulat Srbije u Istanbulu zamolilo građane preko svih naših medija da im se jave ako nekoga traže, ostave broj telefona i ime osobe za kojom tragaju, ali takvih poziva nije bilo.

On je istakao da su im se obraćali srpski državljani, koji su presedali na aerodromu i koji su, kako je naveo, dobro i smešteni u hotelima.

„Novih podataka o strukturi nastradalih ne znamo, ali to ne znaju ni druge zemlje“, rekao je konzul Srbije u Istanbulu.

Marković je, u telefonskoj izjavi, rekao da je osoblje u srpskom konzulatu, preko njihovog kolege koji je bio u istom avionu, bilo tokom cele noći u komunikaciji s igračima i stručnim štabom odbojkaške reprezentacije Srbije.

Oni su, kako je precizirao, evakuisani i smeštani rano jutros, između četiri i pola pet, u neki od hotela, a kako mu je kolega preneo, „to je noćas izgledalo prilično haotično“.

Među žrtvama najviše Turaka, ali ima i stranaca

Među žrtvama samoubilačkog bombaškog napada sinoć na međunarodnom aerodromu „Ataturk“ u Istanbulu najviše je turskih državljana, ali među mrtvima ima i stranaca. Srpski konzulat u Istanbulu apeluje na građane da konzulatu ostave telefon i podatke, kao i ime osoba za koje se interesuju kako bi konzulat mogao da stupi s njima u kontakt i da im pomogne.

Taj zvaničnik nije mogao da saopšti preciznije detalje o nacionalnosti poginulih ili ranjenih.

U napadu na najveći i najprometniji aerodrom u Turskoj poginulo je 36, a ranjeno 147 ljudi.

Srpski konzulat u Istanbulu: Za sada nema državljana Srbije među žrtvama 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala