Putin naložio ublažavanje sankcija Turskoj

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ruske Federacije Vladimir Putin
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarali su danas i o ukidanju restriktivnih mera u vezi sa posetom ruskih turista Turskoj, javila je pres-služba Kremlja.
Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Putin i Erdogan u četiri oka početkom septembra u Kini

„Ruski predsednik naložio je Kabinetu ministara Ruske Federacije da stupi u pregovore sa turskim vlastima za nastavak saradnje u trgovini i drugim oblastima“, saopštio je Kremlj.

„Predsednik Turske me je uverio da će turske vlasti učiniti sve što od njih zavisi da omoguće bezbednost naših državljana na teritoriji Turske Republike“, izjavio je Putin na sastanku svog kabineta.

Predsednici Rusije i Turske su u razgovoru, koji je trajao 40 minuta, izrazili odlučnost da ožive međusobne odnose i da se bore protiv terorizma, saopštila je kancelarija turskog predsednika.

U prvom direktnom razgovoru dvojice lidera od obaranja ruskog aviona iznad tursko-sirijske granice, novembra prošle godine, dogovoren je sastanak „oči u oči“, navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.

Telefonski razgovor je održan nakon što je Erdogan u pismu Putinu u ponedeljak izrazio žaljenje zbog turskog obaranja ruskog borbenog aviona SU 24.

Razgovor dvojice predsednika je bio ranije zakazan, a dolazi samo nekoliko sati nakon terorističkog napada na aerodromu „Ataturk“ u Istanbulu u kojem je poginula 41 osoba, a povređeno 239.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala