Vašington i Moskva ne razgovaraju o PRO zbog SAD

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaSergej Kisljak
Sergej Kisljak - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva i Vašington ne vode dijalog o protivraketnoj odbrani, to je bio izbor SAD, izjavio je za Sputnjik ruski ambasador u SAD Sergej Kosjak.
Aleksandar Gruško - Sputnik Srbija
Rusija neće dozvoliti potkopavanje strateške stabilnosti zbog američkog PRO

„Nikakav dijalog se ne vodi o PRO. Međutim, nema dijaloga ni o većini ostalih pitanja na našem dnevnom redu. To je bila odluka američke administracije da se prekine sa radom predsedničke komisije u kojoj se nalazio veći broj radnih grupa, uključujući i onu koja se bavila vojno-političkim pitanjima. Sve je prekinuto, nema nikakvog dijaloga, to je njihov izbor“, rekao je ruski ambasador u SAD Sergej Kosjak.

On je naveo da Moskva „nikad nije bežala od dijaloga, ali da dijalog treba da vodi ka rešavanju problema, a ne ka ubeđivanju — kategorički smo protiv toga“.

„Dijalog radi dijaloga nije uvek koristan, iako, sigurno, ljudi više vole da govore da razgovaraju, nego da ne razgovaraju, i ja se slažem sa tim. Međutim, u takvim problemima, kao što je više puta rečeno, važno je voditi dijalog koji vodi ka rešenju. Mi smo realni. Ako oni budu spremni da traže rešenja kojima bi se smanjila naša zabrinutost, dobrodošli su, bićemo zadovoljni. Međutim, to za sada ne vidim“, dodao je Kosjak.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala