Objavljena fotografija navodnog teroriste iz Istanbula

© REUTERS / Osman OrsalTurska policija ispaljuje gumene metke na aktiviste LGBT populacije.
Turska policija ispaljuje gumene metke na aktiviste LGBT populacije. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici Uprave za borbu protiv terorizma Turske objavili su fotografiju jednog od, navodnih, terorista sinoćnjeg napada u Istanbulu, saopštio je list „Hurijet“.

Fotografiju je snimila jedna od kamera na aerodromu. Teroristu su prepoznali po obući.

Izvršen je i pretres dve kuće u kojima je policija oduzela veliki broj šifrovanih dokumenata, povezanih sa organizacijom, kao i različite digitalne materijale. Svi dokazi će biti pažljivo analizirani.

Agencija „Dogan“ je saopštila da su istražitelji na mestu terorističkog napada na međunarodnom aerodromu u Istanbulu otkrili dve neeksplodirane granate, od kojih jednu u torbi samoubice.    

Najmanje 41 osoba je ubijena, od koji su 13 stranci, a 239 je povređeno u trostrukom samoubilačkom napadu i napadu vatrenim oružjem koji su se kasno sinoć dogodili na istanbulskom aerodromu „Kemal Ataturk“.

Među žrtvama tog terorističkog napada ima najviše Turaka, ali i jedan državljanin Ukrajine i jedan Iranac. Iako za sada niko direktno nije preuzeo odgovornost za sinoćni napad, „dokazi upućuju na DAEŠ“, rekao je premijer Binali Jildirim po dolasku na lice mesta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala