Dačić: Duraković bolje da kaže ko je pokušao da ubije Vučića

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik SPS-a Ivica Dačić
Predsednik SPS-a Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je kao sramnu izjavu načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića. On je naveo da Srbiji niko ne može da deli lekcije i da je ponižava.

Dačić kaže da su Vlada i mandatar Aleksandar Vučić uložili veliki napor u normalizaciju odnosa u regionu i stvaranju regionalne stabilnosti, a da je očigledno da postoje političari koji ne mogu da opstanu bez sukoba i koji ne žele da stvaraju bolju budućnost, već da produbljuju konflikte iz prošlosti. 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić - Sputnik Srbija
Đurić traži od Vučića prekid komunikacije sa Bošnjacima

On navodi da Duraković, u dogovoru sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, umesto da odgovori na pitanje ko je i zašto pokušao da ubije Vučića u Srebrenici, napada srpskog premijera što je uopšte došao u Srebrenicu i što je Vlada Srbije uplatila donaciju toj opštini.

„Ceo svet je pozdravio takve odluke Srbije i premijera Vučića, osim onih koji bi da nastave sa ratnohuškačkom retorikom. I kada će iko, osim Skupštine Srbije, osuditi zločine nad nekim drugim narodom?“, upitao je Dačić u izjavi dostavljenoj medijima.

On je istakao da želja za pomirenjem i stabilnošću nije naša slabost, već snaga i prednost Srbije i njene Vlade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala