Island: Za „ludački“ uspeh valja imati i „ludog“ komentatora

Pratite nas
Reprezentacija Islanda je napravila najveći uspeh u istoriji islandskog fudbala, plasiravši se na prvenstvo Evrope u Francuskoj. Ali to im nije dovoljno. Oni su nastavili da žive svoju bajku i na samom turniru. Prvo su prošli takmičenje po grupama, a onda se namerili na moćnu Englesku. I tu stali? Ne!

Primili su gol na samom početku utakmice. Gubili od velikana, ali to na njih kao da nije uticalo. Oni su tu ipak došli da igraju fudbal… I sve što se izgubi, može da se povrati, dok god traje utakmica. Nema predaje. Brzo je bilo 1:1, na ogromnu radost svih Islanđana, skakanje od sreće „do neba“ svih kojima je Island u srcu. A svojim rezultatima pobrali su simpatije daleko izvan granica svoje zemlje.

Taj uspeh ne bi imao svoju draž, bar za Islanđane, da pored fenomenalnih boraca na terenu nemaju i čoveka koji sve to zdušno prati za mikrofonom. Pogledajte Gudmundura Benediktsona, komentatora koji je definitivno obeležio dosadašnji uspeh svoje reprezentacije. Ovo je njegova reakcija posle poslednjeg sudijskog zvižduka.

A pogledajte gol Islanđana za vođstvo od 2:1 i vrištanje sad već nadaleko poznatog komentatora Gudmundura Benediktsona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala