Faraž: Ko se zadnji smeje... (video)

© REUTERS / Eric VidalLider UKIP-a Najdžel Faraž i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker
Lider UKIP-a Najdžel Faraž i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider britanske evroskeptične stranke UKIP i kampanje za „bregzit“ Najdžel Faraž poručio je danas poslanicima Evropskog parlamenta, koji su ga izviždali, da je on taj koji se zadnji smeje, nakon što su Britanci, suprotno očekivanjima, na referendumu podržali izlazak iz Evropske unije.

„Zar to nije smešno? Kad sam došao u ovaj parlament pre 17 godina i rekao da želim da budem na čelu kampanje za izlazak Britanije iz EU, svi ste mi se smejali, ali se sad niko od vas ne smeje“, istakao je Faraž, a prenela agencija AFP.

On je rekao da se Evropska unija samozavarava kad je reč o svojim manama i pogrešnim ambicijama za veće ujedinjenje Evrope, što odbija sve više evropskih glasača.

„Nametnuli ste im političku uniju, a kad su 2005. Holanđani i Francuzi glasali protiv vas, vi ste to jednostavno ignorisali i uveli Lisabonski sporazum na mala vrata“, poručio je Faraž poslanicima tokom debate o „bregzitu“.

Junker Faražu: Zašto ste ovde?

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker upitao je danas tokom rasprave u Evropskom parlamentu Najdžela Faraža — zašto je tu.

Junker i Faraž sreli su se pred početak vanredne sednice EP kada su popričali i zagrlili se, preneo je Rojters.

Međutim, tokom govora u Evropskom parlamentu, Junker se okrenuo poslanicima UKIP-a i zapitao ih zašto su tu.

„Moramo da poštujemo britansku demokratiju i to kako se ona izjasnila”, rekao je Junker nakon čega su mu britanski poslanici aplaudirali.

„Ovo je poslednji put da ovde aplaudirate… I malo sam iznenađen što ste ovde. Borite se za izlazak. Britanci su glasali za izlazak. Zašto ste vi ovde?“, rekao je Junker.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala