Kapetan Dragan: Hrvatska je izgrađena na progonu Srba

© AFP 2023 / Andrej IsakovićKapetan Dragan
Kapetan Dragan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, uveren je da će proces koji se protiv njega vodi u Hrvatskoj dokazati da je ta država građena na progonu Srba i montiranim procesima.

Kapetan Dragan je u intervjuu za „Frankfurtske vesti“ iz zatvora u Splitu poručio da se za to vredi boriti.

Kapetan Dragan: Nisam kriv

„Nije najvažnije da izađem iz zatvora. To se mora dogoditi najkasnije za tri godine. Čak nije toliko važno ni što ću pred hrvatskim pravosuđem dokazati svoju nevinost. Najvažnije je što će ovaj proces protiv mene pokazati da je Hrvatska građena na progonu Srba i montiranim procesima. To će nakon ovog suđenja biti dokumentovana i prihvaćena istorijska činjenica“, rekao je Vasiljković.

On je objasnio da proces nije usmeren protiv njega, već protiv neokaljanih, uzornih simbola svakog poštenog Srbina, „Knindži“ i njihovog komandanta.

Cilj je, prema njegovim rečima, da se uprlja i lažno predstavi sve ono što je tokom rata u Hrvatskoj bilo čisto, časno i srpsko.

„Garantujem vam da im to neće poći za rukom. U svakom okršaju sa ustašama ja sam izašao kao pobednik i sigurno ću izaći i u ovom. Ovaj proces će od ’Knindži‘ napraviti još veće legende jer će kroz proces izaći na videlo sva njihova herojska dela i njihov viteški ratnički odnos na koje sam neskromno i beskrajno ponosan“, naveo je Vasiljković.

Ponosan je, kako je rekao, i na svakog pojedinca koji je bio pod njegovom komandom, bez izuzetaka.

„Naravno, i moja odbrana bi sve to mnogo lakše i brže pripremila da država Srbija oseća obavezu da štiti svoje građane koji su pokazali spremnost da stave na kocku svoj život za odbranu Srbije i njenog naroda“, rekao je Vasiljković.

Vasiljković se požalio što nema podršku države Srbije u ovoj borbi, dok je dijaspora pomagala.

„Javnost mora da zna da ja nisam sve ove godine u zatvoru zbog nekih svojih nedela, već zato što sam Srbin i što sam jako dobro obavljao svoju dužnost“, poručio je Vasiljković.

Kada je reč o uslovima u zatvoru, Vasiljković je rekao da je u odnosu na australijski, splitski zatvor „odmaralište“ sa pogledom na more, te da je kuhinja vrhunska, a osoblje ljubaznije u odnosu na osoblje u najskupljem hotelu Crne Gore.

„Za ovih skoro godinu dana koliko sam u zatvoru u Splitu ne mogu da prijavim ni najmanju neprijatnost. Još mi se nijednom neko od osoblja nije obratio sa ’ti‘, a u granicama dozvoljenog čine sve što mogu da i meni i ostalima olakšaju boravak u zatvoru“, naveo je Vasiljković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala