Prioritet Rusije — jačanje vojne avijacije

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Projekat državnih vojnih nabavki treba ispunjavati u roku i po razumnim cenama, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, otvarajući sednicu Vojno-industrijske komisije u Kremlju.
Čuveni ruski PVO sistem S-400 u bazi u Latakiji. - Sputnik Srbija
Operacija u Siriji podstakla interesovanje za rusko oružje

Na dnevnom redu sednicu Vojno-industrijske komisije je program naoružanja za 2018. godinu. Jedan od prioriteta, naveo je šef države, jeste razvoj avijacije. Na to se izdvajaju značajna budžetska sredstva.

„Među prioritetima je opremanje Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije novim oružjem. Napominjem da je na kraju 2015. udeo savremenih modela naoružanja i tehnike u Vazdušno-kosmičkim snagama iznosio oko 64 odsto. Tokom naredne godine, potrebno je taj nivo podići na 70 odsto“, naglasio je on.    

Rusi prave bazu podataka o teroristima i ekstremistima    

Nikola Sarkozi - Sputnik Srbija
Sarkozi: Rusija i Putin su najjači (video)

Baza informacija o ljudima koji učestvuju u terorističkim i ekstremističkim delatnostima biće stvorena u Rusiji, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.    

Na osnovu ovog sistema biće napravljena informativna naučno-istraživačka baza podataka, kao i banka informacija o ljudima koji učestvuju u terorističkim i ekstremističkim delatnostima, najavio je Putin.

„To će pomoći da se operativnije otkrivaju kriminalci i teroristi, što znači efikasnije obezbeđivanje javnog poretka, borbe protiv kriminala, osiguranje bezbednosti naših građana“, zaključio je predsednik.

Putin je nekoliko minuta ranije izjavio na sednici Vojno-industrijske komisije Rusije da će u zemlji biti stvoren federalni informativni sistem biometrijskih podataka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala