SAD: „Bregzit“ neće uticati na slabljenje antiruskih sankcija

© Flickr / Gage SkidmoreBela Kuća u Vašingtonu
Bela Kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD ne očekuju da će rezultat referenduma u Velikoj Britaniji uticati na slabljenje antiruskih sankcija, izjavio je predstavnik Bele kuće Erik Šulc.

„Upoznati smo sa spekulacijama na tu temu, međutim naše polazište je takvo da ne očekujemo da će referendum na bilo koji način uticati na slabljenje sankcija protiv Rusije“, rekao je on.

Zastave Velike Britanije i EU - Sputnik Srbija
„Bregzit“ poljuljao antiruske sankcije

Istovremeno, on je rekao da Bela kuća i dalje smatra da će trgovinski sporazum o transatlantskom partnerstvu sa Evropom ostati prioritet, kao i da će do kraja godine biti postignuta saglasnost o njegovoj implementaciji.

„Ako bude neophodno da se pregovori sa Velikom Britanijom o sklapanju transatlantskog partnerstva vode odvojeno, oni neće početi od nule, budući da se pregovori vode od 2013. godine i da već postoji određeni progres po tom pitanju“, rekao je Šulc.

Prethodno je premijer Francuske Manuel Vals rekao da transatlantski sporazum neće biti sklopljen ukoliko ne budu poštovani interesi EU.

Aktuelna američka administracija je jasno dala do znanja da će uložiti maksimalne napore kako bi sprovela u delo transatlantski trgovinski sporazum do kraja njenog mandata, do novembra ove godine. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala