I Zukorlić uz Vučića

Noslica liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić sa saradnicima.
Noslica liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić sa saradnicima. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić rekao je danas da je njegovim izborom za predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje Srbija poslala poruku da jednako tretira sve svoje građane bez obzira na etničku i versku pripadnost i da je pri kraju sporazum o njihovom pridruživanju parlamentarnoj većini.

„Važno je na putu dijaloga i pomirenja imati na važnim pozicijama ljude koji će moći da grade mostove sa regionalnim okruženjem, ali i šire“, rekao je Zukorlić na RTS.

Radni sastanak predsednika Putina sa srpskim mandatarom Aleksandrom Vučićem / - Sputnik Srbija
Usijao se telefon za zakazivanje razgovora sa Vučićem

On je dodao da je Odbor za obrazovanje bitan resor, da se na obrazovanju gradi budućnost, da je važno krenuti sa utvrđivanjem tog temelja, jer, kako je ocenio, sve što nam se danas dešava posledica je lošeg obrazovanja.

Njegov izbor je, rekao je Zukorlić, deo dogovora sa vladajućom skupštinskom većinom, koji teku u cilju potpisivanja sporazuma o saradnji i njihovom pridruživanju parlamentarnoj većini.

On je dodao da je sporazum pri kraju i da je njegov izbor na čelo Odbora za obrazovanje prvi korak.

„Nismo tražili ministarske pozicije, želimo da uključimo mlade ljude iz Sandžaka, da osete da je država otvorena za njih", zaključio je Zukorlić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala