Oland: „Bregzit“ stavio pod znak pitanje budućnost čitave planete

© AFP 2023 / GEOFFROY VAN DER HASSELT Fransoa Oland i Ban Ki Mun
Fransoa Oland i Ban Ki Mun - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izlazak Velike Britanije iz EU se neće odraziti na članstvo zemlje u UN, ali je pod znak pitanja stavio budućnost cele planete, rekao je predsednik Francuske Fransoa Oland nakon sastanka sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom u Parizu.
German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier addresses a news conference after talks with his Belarus counterpart in Berlin on November 18, 2015 - Sputnik Srbija
Štajnmajer: Bez histerije

Fransoa Oland je izjavio da „bregzit“ neće imati posledice na članstvo Velike Britanije u UN. U isto vreme francuski lider je naveo da je zbog glasanja u Velikoj Britaniji „za čitavu planetu postalo pitanje šta dalje“.

On je ponovio da „duboko žali zbog britanskog glasanja“, iako poštuje taj izbor u skladu sa demokratijom i ponovo je pozvao „da se izvuku pouke“ iz nastale situacije.

„U kontekstu EU treba da organizujemo to odvajanje, ali ga treba uraditi kako treba i u skladu sa pravilima koja su predviđena sporazumima“, rekao je Oland.

On je izjavio i da, bez obzira na „bregzit“, Francuska namerava da „održava odnose sa Velikom Britanijom“ kako u ekonomskim pitanjima, tako i po pitanju migranata i odbrane

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala