Kremlj očekuje bolju saradnju sa Britanijom posle „bregzita“

© Flickr / PROBossiMoskva
Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da i Rusija i Velika Britanija imaju težak „prtljag“ u odnosima i ruska strana se nada da će u novim uslovima porasti shvatanje o potrebi za saradnjom.
Sastanak ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova sa gajanskim kolegom K. Grinidžem - Sputnik Srbija
Lavrov o „bregzitu“: To je unutrašnja stvar Velike Britanije

„Težak je prtljag bilateralnih odnosa sa Velikom Britanijom. Ne možemo uvek da utvrdimo spremnost na dijalog i saradnju naših britanskih partnera. Nadamo se da će u novim uslovima prevladati shvatanje o potrebi izgradnje dobrih odnosa sa našom zemljom“, rekao je Peskov novinarima.

U Evropskoj uniji vodi se veoma napeta rasprava o sankcijama protiv Ruske Federacije. Taj proces odvija se nezavisno od „bregzita“, izjavio je novinarima Peskov.

„Prvo, ako se i desi izlazak Velike Britanije iz EU, onda je to proces koji ne traje samo jedan dan. Drugo, bez obzira da li je Velika Britanija član EU ili ne, postoje veoma različita gledišta o samoj Evropskoj uniji, u vezi sa politikom sankcija i u vezi sa efikasnošću tih sankcija. Videli smo da se u Briselu vodi prilično napeta rasprava o tome. Različite zemlje su u različitom stepenu zainteresovane za razvoj trgovinsko-ekonomske saradnje i održavanje dobrih odnosa sa Rusijom“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara da li će izlazak Velike Britanije iz EU olabaviti poziciju onih koji podržavaju sankcije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala