Klaus: „Bregzit“ spasava Evropu od „briselskog monstruma“

© AFP 2023 / MICHAL CIZEK Bivši češki predsednik Vaclav Klaus
Bivši češki predsednik Vaclav Klaus - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanija koja je spasila Evropu od Napoleona i Hitlera, sada je spasava od „briselskog monstruma“, izjavio je bivši predsednik Češke Vaclav Klaus komentarišući rezultate referenduma u Velikoj Britaniji na kojem su pobedile pristalice „bregzita“.
Naslovne stranice novina u Londonu dan nakon referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU - Sputnik Srbija
Bregzit - kraj savremene Evrope (video)

„Danas je neverovatan dan, izuzetan dan, jer ono što se desilo juče u Velikoj Britaniji predstavlja ogromnu pobedu za sve evropske demokrate, sve ljude koji žele da žive u slobodnom svetu i koji su veoma zabrinuti kuda se kreće Evropska unija“, naglasio je Klaus.

Bivši češki predsednik ne očekuje da će se zbog rezultata britanskog referenduma povećati uloga radikalnih desničarskih partija u Evropi.

„Mislim da će u Evropi demokratske partije drastično da učvrste svoju poziciju i demokratski ljudi su iznenađeni trenutnim razvojem EU“, rekao je Klaus.

Govoreći o mogućem ekonomskom slabljenju EU zbog izlaska Velike Britanije iz te organizacije, Klaus je istakao da je „EU toliko slaba da slabija biti ne može, tako da ne može biti reči o tome da će biti dodatno oslabljena.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala