Ruski padobranci testiraju svoje snage na Dalekom istoku

© Sputnik / Nikolaй Hižnяk / Uđi u bazu fotografijaZajedničke rusko-beloruske vojne vežbe na poligonu "Polivna" u Uljanovskoj oblasti
Zajedničke rusko-beloruske vojne vežbe na poligonu Polivna u Uljanovskoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Padobranske jedinice vojske Rusije u junu će održati velike vežbe u Primorskoj oblasti na istoku Rusije. Planirano je učešće aviona ruskih vazdušnih snaga i vojnog vazduhoplovstva Istočnog vojnog okruga, kao i oko 2.000 vojnika i više od 200 jedinica tehnike, najavila je služba za medije i informacije Ministarstva odbrane Rusije.
Pripadnici ruske Tihookeanske flote - Sputnik Srbija
Moskva obavestila NATO o iznenadnim vežbama

„Krajem juna 2016. godine vazdušno-desantne snage planiraju široko korišćenje informacionih komponenti, kao i primenu naprednih borbenih i izviđačkih sredstva“, navodi se u saopštenju.

Napominje se da će padobranci prvi put koristiti tehničke inovacije i opremu tokom rutinske brigadne komandne vežbe na terenu sa praktičnim sletanjem.

To će biti prva ovogodišnja masovna vežba sa korišćenjem savremenih padobranskih sistema i primenom iskakanja na priobalna područja u skladu sa zahtevima vođenja savremene borbe.

Karakteristika planiranih vežbi biće provera delovanja komandanata i taktičkih grupa na pojedinim pravcima u rešavanju zadataka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala