Kineski ambasador dobio zadatak da odmah počne sa projektima

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIC Ambasador Kin u Srbiji Li Macang i predsednik Srbije Tomislav Nikolić
Ambasador Kin u Srbiji Li Macang i predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang preneo je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je od predsednika Si Đinpinga dobio zadatak da odmah krene u realizaciju svih projekata koji su dogovoreni tokom posete.
Bilateralni sastanak kineske i srpske delegacije - Sputnik Srbija
Šta su sve potpisale Srbija i Kina

Li Mančang je preneo i izraze duboke zahvalnosti kineskog predsednika i njegove supruge na sjajnom dočeku i veličanstvenom gostoprimstvu koje su doživeli tokom posete Srbiji, saopštila je predsednikova pres-služba.

Nikolić i Li Mančang saglasili su se da su projekti vezani za „Železaru Smederevo“ i izgradnju pruge Beograd-Budimpešta apsolutni prioritet.

Takođe, pošto se svega nekoliko dana nakon posete kineskog predsednika još nekoliko kineskih kompanija izjasnilo da je zainteresovano za investiranje u Srbiju, potrebno je posvetiti se izradi novih zajedničkih projekata koji bi omogućili dodatna ulaganja u srpsku privredu.

Predsednik Srbije i ambasador Kine razgovarali su i o mogućnostima ulaganja kineskih kompanija u srpsku namensku industriju i u poljoprivredno-prerađivačku industriju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala