Putin pozvao sve ambasadore u Moskvu

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Uđi u bazu fotografijaKremlj
Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski lider Vladimir Putin pozvao je sve ruske ambasadore i stalne predstavnike RF u međunarodnim organizacijama da se iduće nedelje okupe u Moskvi. Takvi susreti ruskog predsednika sa diplomatama postali su već tradicija i održavaju se jednom u dve godine.

Prema Putinovim rečima, direktan razgovor sa diplomatama je potreban kako bi „kompleksno (pr)ocenili situaciju u svetu“.

Ove godine savetovanje sa ambasadorima i stalnim predstavnicima Rusije u međunarodnim organizacijama biće održano 30. juna u Ministarstvu spoljnih poslova, a razgovaraće se o svim aktuelnim međunarodnim pitanjima, daće se ocena geopolitičke situacije u svetu i odrediće se novi spoljnopolitički ciljevi Rusije.

Ruska avijacija u akciji u Siriji - Sputnik Srbija
Spoljna politika Moskve privlači sve više saveznika

„Tradicionalno ćemo se dotaći svih aspekata spoljne politike“, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Ruski mediji predviđaju da će predsednik sa ambasadorima razgovarati o situaciji u Siriji i Ukrajini, kao i o odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom.

Poslednji susret Putina i diplomata dogodio se pre dve godine. Tada je glavna tema sastanka bila zaštita nacionalnih interesa Rusije. Detaljno je analizirana situacija u Ukrajini, a govorilo se i o pokušajima pritisaka na Rusiju.

Putin je tada upozorio da „potencijal za konflikte u svetu raste“, da su se „stari konflikti ozbiljno pogoršali, a da se novi izazivaju“.

Savetovanje u Moskvi će trajati nekoliko dana — ambasadori će se sastati sa predsednikom, a održaće i nekoliko okruglih stolova na različite teme i prodiskutovaće sa politikolozima.

Ruski eksperti smatraju da bi ovakvi susreti trebalo i češće da se organizuju, kako bi diplomate „uvek znale i razumele koji su strateški prioriteti zemlje“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala