Teška nesreća kod Aleksinca, poginulo pet slovačkih turista

© Sputnik / Aleksandar MilačićHitna pomoć
Hitna pomoć - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pet osoba je poginulo, a 26 je povređeno kada je autobus sa turistima iz Slovačke rano jutros sleteo sa kolovoza na auto–putu Beograd-Niš kod Aleksinca, javili su beogradski mediji.

Sve informacije o teškoj saobraćajnoj nesreći kod Aleksinca o nastradalima i povređenima mogu se dobiti na broj telefona 011/222-3808 u Ambasadi Slovačke, prenosi RTS.

Nesreća se dogodila rano jutros oko 3 sata i 30 minuta na delu auto-puta kod sela Bobovište, oko kilometar od skretanja za Aleksinačke rudnike.

U slovačkom autobusu koji se vraćao sa Krfa bilo je 29 putnika i dvojica vozača.

Ekipe Hitne pomoći zbrinule su 26 povređenih, dok je petoro putnika ostalo zarobljeno ispod prevrnutog autobusa.

Direktor Kliničkog centra u Nišu Miodrag Lazić rekao je za RTS da je u tu bolnicu primljeno 14 povređenih, od kojih jedan teže, a 12 se vode kao lakše povređeni.

RTS prenosi da se u aleksinačkoj bolnici nalazi osam pacijenata, od kojih je jedan u operacionoj sali. Stanje ostalih putnika je za sada stabilno.

Na mesto nesreće stigle su i mašine i počelo je izvlačenje autobusa.

Slovačka šalje specijalni avion po turiste

Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovačke spremno je da pošalje specijalni vladin avion u Srbiju po turiste koji su doživeli saobraćajni udes na auto-putu Beograd-Niš kod Aleksinca, kada je slovački autobus rano jutros sleteo sa kolovoza i kada je poginulo petoro ljudi.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Slovačke Ivan Netik izjavio je da će avion verovatno dva puta leteti u Srbiju. Neke od turista bi trebalo da preveze u Slovačku već danas, dok će ozbiljnije povređeni turisti verovatno biti prevezeni sutra u novom vladinom „erbasu“.

„Još uvek čekamo detaljnije informacije iz bolnica“, rekao je Netik, prenosi slovačka agencija TASR.

Ministarstvo će kasnije danas u Srbiju poslati i tim za hitne intervencije u kojem su psiholozi, navodi slovačka agencija.

Poslanici Narodne skupštine Slovačke danas su minutom ćutanja odali poštu poginulima u saobraćajnoj nesreći.

Slovački premijer Robert Fico je izjavio da se u prepodnevnim časovima sreo sa ministrom unutrašnjih poslova Robertom Kalinjakom i da su se dogovorili o načinu na koji će najbolje i najbrže pomoći slovačkim državljanima koji su imali saobraćajnu nesreću u Srbiji, a sve dalje aktivnosti u vezi sa tim obavljaće ministar Kalinjak, prenose slovački mediji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala