Fudbaleri Rusije ipak sa crnim trakama na rukavima

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaIgrači Rusije na treningu u Tuluzu, Francuska EP 2016
Igrači Rusije na treningu u Tuluzu, Francuska EP 2016 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Rusije je na svom zvaničnom nalogu na Tviteru saopštila da će fudbaleri izaći na teren sa crnim trakama na rukavima kao počast deci koja su poginula u Kareliji.

„Kao počast deci poginuloj u Kareliji igrači ruske reprezentacije na utamici Evropskog prvenstva u fudbalu protiv reprezentacije Velsa igraće sa crnim trakama!“, navodi se u saopštenju. 

Ranije je javljeno da ​Savez evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) nije dozvolio igračima ruske reprezentacije da na meču Evropskog prvenstva protiv Velsa izađu sa crnom trakom.

Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Kosačov: Protiv ruskih sportista se vodi prljavi rat

Kapiten reprezentacije Vasilij Berezucki izjavio je ranije da nakon tragedije u Kareliji reprezentacija želi da igra noseći crne trake. Meč će biti odigran 20. juna u Tuluzu. Početak meča je zakazan za 21 čas. Rusiji je za odlazak u osminu finala potrebna pobeda.

Grupu učenika i instruktora koji su se odmarali u kampu u Kareliji juče je, dok su se vozili na tri čamca na jezeru Sjamozero, zahvatila oluja. Tom prilikom 14 dece je poginulo. Iz Moskve su u Kareliju poslati predstavnici Ministarstva za vanredne situacije, lekari i psiholozi.

U Kareliji i Moskvi današnji dan je proglašen danom žalosti.

 

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala