„Hestil“: „Železara“ će biti najbolja u Evropi, nećemo izneveriti radnike

© Tanjug / Rade PrelićPredsednik kineske kompanije „Hestil“ Ju Jong
Predsednik kineske kompanije „Hestil“ Ju Jong - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik kineske kompanije „Hestil“ Ju Jong poručio je danas da je preuzimanje „Železare Smederevo“ prilika da se izgradi svetski „Hestil“, te da će modernom i ekološkom tehnologijom koju će ta kompanija doneti u srpsku čeličanu, ona postati najkonkurentnija u Evropi i primer za druge kompanije.
Železara Smederevo - Sputnik Srbija
Kineski „Hestil“ preuzima „Železaru“ do kraja juna

„Danas su predsednici dve zemlje, NR Kine Si Đinping i Srbije Tomislav Nikolić, došli u posetu ’Železari‘ u Smederevu, što je za ovu čeličanu podsticaj. To će nas motivisati da vredno radimo i ubrzaće razvoj ’Železare‘“, rekao je Jong pozdravljajući dva predsednika u Smederevu, kojima je danas domaćin, zajedno sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Kineskom inicijativom je ostvarena mogućnost da „Hestil“ ubrzano razvije strategiju, a kroz globalno posedovanje resursa i ovladavanje tržištem pružena je retka prilika da se izgradi svetski „Hestil“, poručio je on.

„’Hestil‘ će u potpunosti koristiti prednost moderne tehnologije, ekološku proizvodnju, menadžmenta, kao i najveće prodajne mreže u svetu. Brzo će se preokrenuti trend nepovoljnog poslovanja i ’Železara Smederevo‘ će postati najkonkurentnija čeličana u Evropi“, istakao je Jong.

Si Đinping i Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Kineski vetar u leđa Srbiji i srpskoj privredi

Prema njegovim rečima, „Hestil“ sigurno neće izneveriti ni nade svih zaposlenih u „Železari Smederevo“.

„Imamo odlučnost i samopouzdanje i sposobni smo da obnovimo ’Železaru‘ i da je učinimo primerom na trasi jednog puta“, rekao je Jung čija kompanija će do kraja juna potpuno preuzeti „Železaru Smederevo“.

On je tom prilikom istakao i da je to prilika da se obnavlja prijateljstvo dve zemlje na prelepom Dunavu i da zasvetli punim sjajem.

„Verujemo u uspeh", zaključio je on.

Kineski „Hestil“ je, inače, krajem aprila potpisao sa Vladom Srbije ugovor o kupovini „Železare Smederevo“, vredan 46 miliona evra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala