Teško oštećene obe crne kutije aviona „Egipat era“

© REUTERS / EGYPTIAN AVIATION MINISTRYCrna kutija aviona Idžiptera
Crna kutija aviona Idžiptera - Sputnik Srbija
Pratite nas
Memorijske jedinice iz obe crne kutije aviona egipatske kompanije „Egipat er“, koji se prošlog meseca srušio u Sredozemno more, teško su oštećene i biće potrebno „mnogo vremena i truda“ da bi se popravile, saopštili su danas izvori iz Odbora za istragu pada egipatskog aviona.

Istražni odbor analizira memorijske jedinice iz snimaka zvukova u kokpitu aviona i snimaka podataka leta pre nego što bude doneo odluku o tome da li se popravka može izvršiti u Egiptu, ili će morati da bude urađena u inostranstvu.

Crna kutija ruskog  erbasa A321 egipat - Sputnik Srbija
Pronađena crna kutija palog egipatskog aviona

Rojters navodi da je istražni odbor počeo analizu delova crne kutije, koje snimaju podatke o letu, u prisustvu francuskih i američkih predstavnika.

Memorijske jedinice snimaka zvukova u kokpitu i snimaka podataka leta izvučene su iz uređaja i sušene u jednom vojnom objektu osam sati, naveo je taj odbor u saopštenju.

Odbor ističe da trenutno sprovodi elektronske testove na obe memorijske jedinice što je, kako navodi, korak pre početka izvlačenja podataka.

Egipatski istražni tim saopštio je 17. juna da je pronađena i druga „crna kutija“ aviona „Egipat era“ koja je beležila informacije o brzini i smeru letenja aviona, kao i da je izvučena u delovima.

Egipatske vlasti su dan ranije objavile da su pronašle prvu crnu kutiju za snimanje zvukova u kokpitu aviona.

Podaci iz dve crne kutije su ključni za pronalaženje objašnjenja o uzorku pada „Erbasa A320", koji se srušio 19. maja pri letu iz Pariza za Kairo, pri čemu je poginulo svih 66 putnika i članova posade.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala