Ruska avijacija nije bombardovala teritoriju pod kontrolom opozicije

© Sputnik / Andrei Aleksandrov / Uđi u bazu fotografijaSu-25
Su-25 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici ruske i američke vojske održali su video-konferenciju tokom koje su razgovarali o sprečavanju incidenata u vazdušnom prostoru Sirije, saopštili su u Ministarstvu odbrane Rusije. Konferencija je održana na zahtev američke strane.
Pentagon - Sputnik Srbija
SAD i Rusija razgovarale o navodnom napadu na sirijsku opoziciju

„Američka strana je saopštila da su, navodno, Vazdušno-kosmičke snage Rusije namerno bombardovale odrede „sirijske opozicije“ 16. juna 2016. godine na jugu Sirij, uprkos molbi SAD“, naveo je zvanični predstavnik vojnog resora general major Igor Konašenkov.

On je rekao dodao da Vazdušno-kosmičke snage Rusije ne izvode udare po područjima gde se nalazi opozicija koja se pridružila primirju.

„Objekat koji je bombardovan udaljen je više od 300 kilometara od područja koje je navela američka strana, gde je aktivna opozicija koja se pridružila režimu prekida vatre“, izjavio je ruski general.

On je naveo da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije blagovremeno upozorile koaliciju na čelu sa SAD o izboru kopnenih ciljeva u Siriji, dok američka strana nije dostavila koordinate područja gde je aktivna opozicija, što nije omogućilo da se preduzmu odgovarajuće mere za preciziranje akcija ruske avijacije.

Konošenkov je izjavio je da su sve akcije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije koje se preduzimaju u Siriji u skladu sa Memorandumom Moskve i Vašingtona o prekidu borbenih akcija u Siriji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala