Gardijan: Putin kriv za tuče navijača u Francuskoj

© Sputnik / Sergej Gunjejev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Vladi Velike Britanije sumnjaju da je tuče na evropskom šampionatu u fudbalu u Francuskoj uz učešće ruskih navijača odobrio Kremlj, piše „Gardijan“.
Ruski navijači na utakmici protiv Slovačke na EP u Francuskoj 2016 - Sputnik Srbija
PUTIN U NEDOUMICI: Kako je 200 ruskih navijača pretuklo hiljade britanskih

Prema informacijama „Gardijana“, značajan broj učesnika je „dobro koordinirao napade na engleske i druge navijače u Marseju i Lilu sa predstavnicima ruskih bezbednosnih struktura“.

„Teško je dokazati da je nerede odobrio Kremlj, ali možemo reći — jedan broj napadača su predstavnici ruskih bezbednosnih struktura. Izgleda da je to deo hibridnog rata koji je pokrenula vlast zemlje“, rekao je izvor u Vladi.

Predsednik Rusije Vladimir Putin se 17. juna negativno izrazio o tučama navijača u kojima su učestvovali Rusi.

„Poznato je kako je počeo šampionat — tuča ruskih navijača sa britanskim navijačima. Sramota! Ja stvarno ne znam kako je 200 naših navijača pretuklo nekoliko hiljada Engleza. Ne razumem“, rekao je Putin.    

Francuska policija i ruski navijači - Sputnik Srbija
Ruski navijači pred sudom osporavaju odluku o deportaciji

Prošle subote u Marseju je odigrana utakmica između fudbalskih reprezentacija Rusije i Engleske koja je završena nerešenim rezultatom 1:1.

Nakon utakmice, tridesetak ruskih navijača probilo se do tribina na kojima su se nalazili engleski navijači i bacali na njih strane predmete. U samom gradu je, takođe, izbilo nekoliko tuča. Kao posledica nereda povređeno je tridesetak osoba.

Nakon toga je UEFA uslovno diskvalifikovala rusku reprezentacije do kraja Evropskog prvenstva 2016. godine. To znači da će reprezentacija biti udaljena sa takmičenja ukoliko navijači ponovo budu pravili nerede na stadionima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala