Bračni par amiša poklonio kćerku u znak zahvalnosti

© AP Photo / Scott R. GalvinAmiši
Amiši - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasti američke države Pensilvanija pokrenule su postupak protiv tri građanina – bračnog para amiša i njihovog prijatelja kojem su poklonili kćer u znak zahvalnosti za pruženu materijalnu pomoć.
Tanja Popović, profesorka na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti, Filološki fakultet u Beogradu - Sputnik Srbija
Zapadna civilizacija je sklopila pakt sa đavolom

Prema podacima policije, Danijel i Sevila Štolcfus su želeli da izraze zahvalnost Li Kaplanu što je spasio njihovu farmu. Oni su pristali da mu ustupe svoju četrnaestogodišnju kćerku nakon što su pročitali na internetu da je to po zakonu. Kćerka Štolcfusovih sada ima 18 godina i za to vreme je Kaplanu rodila dvoje dece.

Socijalni radnici su prošlog četvrtka otkrili u kući pedesetjednogodišnjeg Li Kaplana 11 devojčica uzrasta od šest meseci do 18 godina. Pretpostavlja se da su sve one amiši.

Kako navodi agencija Rojters, protiv Kaplana su podignute desetine optužnica za različite seksualne zločine. Otac devojčica se optužuje za zaveru radi izvršavanja nasilnih radnji seksualnog karaktera. Protiv njegove žene je takođe podignuta optužnica za ugrožavanje bezbednosti dece.

Amiši su sekta koja živi u veoma zatvorenim naseljima u jednom broju američkih država. Oni uzgajaju pšenicu, stoku i živinu, bave se vrtlarstvom i pčelarstvom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala