SAD i Rusija razgovarale o navodnom napadu na sirijsku opoziciju

© Sputnik / David B. GleasonPentagon
Pentagon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tema navodnih vazdušnih napada na sirijsku opoziciju na jugu te zemlje u oblasti Tanfa razmatrana je na video-konferenciji predstavnika Pentagona i Ministarstva odbrane Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane SAD.

„Strane su održale video-konferenciju povodom vazdušnih napada ruske avijacije u oblasti Tanfa 16. juna na snage sirijske opozicije koje su tamo izvodile operacije protiv DAEŠ-a“, navedeno je u saopštenju. 

Ranije su američke informativne agencije, pozivajući se na izjavu jednog činovnika, saopštile da je ruska avijacija u četvrtak navodno izvela seriju vazdušnih napada na snage opozicije koje imaju podršku SAD. Prema tim navodima, reč je o bombardovanju na jugu Sirije u okolini Tanfa. Činovnik je izjavio da Amerika zahteva objašnjene od Rusije.

„Predstavnici Ministarstva odbrane SAD zatražili su odgovor Rusije na svoja strahovanja. Strane su naglasile da je neophodno da se povećaju mere operacione bezbednosti i izbegavanja incidenata i nesporazuma u vazdušnom prostoru Sirije“, izjavio je predstavnik Pentagona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala