Ivanov: Što kasnije nam ukinu sankcije, to bolje za nas

© Sputnik / Aleksej Daničev / Uđi u bazu fotografijaSergej Ivanov
Sergej Ivanov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef administracije Kremlja Sergej Ivanov založio se za očuvanje režima sankcija između Rusije i zapadnih zemalja, jer to podstiče razvoj domaće proizvodnje.
Panorama Krima - Sputnik Srbija
Sankcije protiv Krima zvanično produžene

U intervjuu televiziji „Rusija“ Sergej Ivanov je izjavio da je najteži period, povezan sa uvođenjem sankcija, Rusija već prebrodila.

„Lično bih želeo da sankcije protiv nas ostanu što duže, a ne da se odmah ukinu. To je moje lično mišljenje. Dugo smo govorili o diverzifikaciji ekonomije… Znate poslovicu: ‘Ne bi bilo sreće da nije pomogla nesreća’. Upravo to je ovde odradilo svoj posao“.

Razvoj ekonomije  

Šef administracije Kremlja je naveo da „danas dve trećine prihoda ruskog budžeta nije od nafte“ i nazvao to najvećim dostignućem.

„To je potpuno drugi kvalitet“, uveren je Ivanov. On je za pažljiviju formulaciju od one da Rusija više nije na „naftnoj igli“.    

Vitalij Čurkin - stalni predstavnik predstavnik Rusije u UN - Sputnik Srbija
Čurkin traži od Zapada da ukine sankcije Siriji

„Mi smo na tom putu, rekao bih“, dodao je on.

Ivanov je naveo primer niza industrijskih grana, između ostalog hemijske industrije, čiji godišnji rast je dostigao 30-35 odsto, i u koju se ulažu strane investicije.

„Time se treba ponositi. Sve to je zahvaljujući sankcijama“, smatra Ivanov.

Šef administracije Kremlja je priznao „da su sankcije, naravno, nanele prilično ozbiljnu štetu, ali je najgore već prošlo“, izjavio je on.

„Zahvaljujući pametnoj politici Centralne banke, ne samo da se inflacija smanjuje, već zlatne rezerve rastu, rezervni fond i fond nacionalnog blagostanja se nisu smanjili“, naveo je Ivanov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala