#SputnjikIntervju: Da li je Zapad prepušten milosti džihadista

© Sputnik / Konstantin Čalabov / Uđi u bazu fotografijaČitav intervju sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom možete čuti na talasima Radija Novosti u sredu u 17 časova u emisiji #SvetSaSputnjikom, koju zajednički realizuju Radio Sputnjik i Radio Novosti. Tema emisije biće Svet i Evropa posle varvarskih terorističkih akata u Parizu i rat protiv Islamske države, koja je preuzela odgovornost za taj napad. Da li je ovo treći svetski rat? Može li ga civilizovani svet dobiti? Kako i po koju cenu? O ovim pitanjima i o tome kako se sve to odražava na bezbednosnu situaciju na Balkanu i u Srbiji razgovaraćemo i sa prvim direktorom BIA Andrejom Savićem i profesorom na Pravnom fakultetu Milošem Jovanovićem.
Čitav intervju sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom možete čuti na talasima Radija Novosti u sredu u 17 časova u emisiji #SvetSaSputnjikom, koju zajednički realizuju Radio Sputnjik i Radio Novosti. Tema emisije biće Svet i Evropa posle varvarskih terorističkih akata u Parizu i rat protiv Islamske države, koja je preuzela odgovornost za taj napad. Da li je ovo treći svetski rat? Može li ga civilizovani svet dobiti? Kako i po koju cenu? O ovim pitanjima i o tome kako se sve to odražava na bezbednosnu situaciju na Balkanu i u Srbiji razgovaraćemo i sa prvim direktorom BIA Andrejom Savićem i profesorom na Pravnom fakultetu Milošem Jovanovićem. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posle najnovijih terorističkih napada, u Orlandu u SAD i u Parizu, „Sputnjik intervju“ večeras u 21 sat istražuje da li je Zapad prepušten milosti i nemilosti džihadista.

Zbog čega bezbednosne službe često ne uspevaju da spreče terorističke napade „usamljenih vukova“ Islamske države? Zašto su teroristi promenili taktiku svojih napada? Kako se borba protiv istog protivnika razlikuje u Rusiji i na Zapadu? Koliko je Zapad, što indirektno što direktno, potpomogao razvoj islamskog terorizma? Da li  Balkan, „zahvaljujući“ Bosni i Hercegovini i Kosovu, postaje rasadnik džihadizma u Evropi, i možemo li se zbog toga i sami naći na meti terorističkih napada?

Odgovore na ova pitanja će u razgovoru s Nikolom Vrzićem potražiti Slobodan Anđelković, docent na Fakultetu za međunarodnu politiku i bezbednost, i Srđa Trifković, istoričar i spoljnopolitički komentator, autor knjige „Senka džihada“.

Emisiju slušajte na talasima Radija Studio B, na frekvencijama 99,1, 100,8 i 105,4 megaherca.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala