Italija će tražiti da se sankcije Rusiji ne produžavaju automatski

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaItalijanski premijer Mateo Renci na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Petrburgu
Italijanski premijer Mateo Renci  na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Petrburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Italija će se na predstojećem sastanku ambasadora Evropske unije založiti za to da sankcije Rusiji ne budu produžene automatski, jer je to pitanje neophodno analizirati, izjavio je italijanski premijer Mateo Renci.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i italijanski premijer Mateo Renci na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Petrburgu. - Sputnik Srbija
Putin: Energetika osnov saradnje Rusije i Italije

„Mogu da vam potvrdim da ćemo na sledećoj sednici, na sastanku ambasadora u Briselu, tražiti da se o sankcijama na tom savetu diskutuje, da se one ne produžavaju automatski i da saznamo na kojoj se etapi nalazi implementacija Minskog sporazuma“, rekao je Renci nakon sastanka s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Renci je naglasio da posebnu važnost ima izgradnja mostova, a ne zidova, te da je danas važno da se ta izgradnja mostova obnovi.

„Italijanski novinari danas su prisustvovali i videli kako odlično radi kompanija ’Astald‘, koja je gotovo u roku završila izgradnju 14-kilometarskog mosta u Sankt Peterburgu. Nadam se da će gospodin Putin otvoriti ovaj most za nekoliko sedmica“, rekao je Renci. 

On je dodao da veruje da to nije samo pitanje infrastrukture nego i simbolična akcija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala