Remi Panosjan trio na Nišvilu (video)

© Nisville teamFrancuski sastav RP3
Francuski sastav RP3 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski sastav RP3 koji predvodi pijanista Remi Panosjan nastupiće na predstojećem Nišvilu 14. avgusta. Članovi sastava su i Maksim Delport (kontrabas) i Frederik Petipre (bubnjevi).
© Foto : Nisville teamFrancuski sastav RP3
Francuski sastav RP3  - Sputnik Srbija
Francuski sastav RP3

Za sedam godina postojanja, RP3 iza sebe ima tri albuma, a održali su više od 300 koncerta u tridesetak zemalja, uključujući i Kanadu, Norvešku, Brazil, Nemačku, Venecuelu, Meksiko, Indiju, Portugal, Belgiju,Švedsku, Alžir… Samo tokom 10 turneja po Aziji održali su više od 150 koncerata.

Takođe, pozivani su da nastupe u mnogim velikim koncertnim dvoranama i na značajnim džez festivalima.

Godine 2011. MP3 su sa Gregorijem Porterom podelili nagradu „džez otkriće godine“ koju dodeljuje uticajni TSF džez radio. Grupa je nedavno objavila treći album koji je producirao poznati belgijski pijanista italijanskog porekla Erk Lenđini.

Lider sastava Remi Panosjan počeo je da svira klavir sa sedam godina, a već tri godine kasnije, posle odlaska na koncert poznatog francuskog pijaniste Mišela Petručijanija — bilo mu je jasno kojim će muzičkim pravcem nastaviti dalje.

Džez je počeo da uči u muzičkoj školi u rodnom Monpeljeu, gde se odmah istakao izuzetnim osećajem za improvizaciju. Usavršavao se na mnogim majstorskim kursevima i imao priliku da radi sa muzičkim velikanima kao što su što Stefan Kokojan, Stiv Koleman i Endi Milne.

Sa 17 godina Panosjan se preselio u Tuluz, gde je za dve godine diplomirao na Akademiji za džez i imrovizovanu muziku. Četiri godine je radio sa mladima na „Enfants du Jazz Workshop“, a danas, kada mu turneje to dozvoljavaju, predaje na „Internešenel trio sešen“ u Kejp Bretonu.

Početkom novog milenijuma Panosjan i kontrabasista Žilijen Dutu formiraju zapaženi duo koji je od stane Francuske džez akademije proglašen za najbolji novi sastav u zemlji.

Remi je takođe imao priliku da nastupa i snima sa mnogim značajnim muzičarima kao što su Aldo Romano, Frančesko Bearzati, Pijerik Pedron, Rik Margica… Krajem 2009. godine sa starim prijateljima formira RP3, koji do danas nastupa u nepromenjenom sastavu.

© Foto : Nisville teamFrancuski sastav RP3
Francuski sastav RP3 - Sputnik Srbija
Francuski sastav RP3
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala