Marović podneo ostavku na sve funkcije u DPS-u

© AFP 2023 / LOUISA GOULIAMAKI Svetozar Marović
Svetozar Marović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svetozar Marović je podneo ostavku na sve funkcije u Demokratskoj partiji socijalista (DPS), prenosi RTCG pozivajući se na saznanja crnogorskih „Dnevnih novina“ iz budvanskog odbora te partije.
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija
Crna Gora: Smenjen Krivokapić, izabrani novi ministri

Navodi se da je Marović, koji je bivši predsednik Političkog saveta DPS-a, obavestio stranku o ostavci i da je ta informacija saopštena na jučerašnjoj sednici Opštinskog odbora DPS-a Budva.

RTCG podseća da je lider DPS-a i premijer Crne Gore Milo Đukanović juče u Budvi kazao da „to što su pojedini funkcioneri DPS-a iz Budve potpisali sporazume o priznanju krivice za milionske malverzacije u toj opštini, ne znači da je cela partija priznala krivicu“.

Upitan da li će DPS, na predstojećim izborima, snositi posledice zbog toga što je specijalni državni tužilac pokrenuo postupke protiv budvanskih funkcionera, Đukanović je kazao da DPS zna da se suoči sa problemima.

„Nije DPS priznao bilo kakvu krivicu, jer je priznanje krivice individualni čin“, poručio je Đukanović.

Marović je uhapšen 17. decembra prošle godine zbog sumnje da je učestvovao u nezakonitim poslovima kojima je budžet Opštine Budva oštećen za više desetina miliona evra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala