Dodik: RS opredeljena za EU, ali ne i da žrtvuje autonomiju

© Tanjug / Rade PrelićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Banjaluci da je Srpska opredeljena za evropske integracije, ali da nije spremna da žrtvuje svoju autonomiju na tom putu već da, naprotiv, mora da je učvrsti.
Predsednik RS Milorad Dodik u poseti Sputnjiku - Sputnik Srbija
Dodik: Nikog ne mrzim, volim Srbe

Dodik je, u razgovoru sa članovima delegacije grupe Naprednog saveza socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu koju je predvodio predsednik Đani Pitela, naglasio da Srpska u evropskim integracijama želi da bude vidljiva i da bi taj proces trebalo da poštuje ustavnu strukturu BiH.

On je naveo da je ovo posebno značajno za mehanizam koordinacije i podsetio evropske parlamentarce na način na koji je usvojen, zbog čega ni do danas nije postignut dogovor, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike Srpske.

„Želimo da i u mehanizam koordinacije ugradimo najbolja evropska rešenja, onako kako su to rešile i ostale decentralizovane države EU“, rekao je Dodik.

On je napomenuo da, iako je EU opredeljenje Republike Srpske, za evropski put Srpska nije spremna da žrtvuje svoju autonomiju, nego je na tom putu mora učvrstiti, navodi se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala