Putin pomilovao Ukrajince

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Uđi u bazu fotografijaKremlj
Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin pomilovao je Ukrajince Genadija Afanasjeva i Jurija Sološenka koji su osuđeni u Rusiji. Ukaz je stupio na snagu danas, saopštila je pres-služba Kremlja.
Nadežda Savčenko na zasedanju Vrhovne rade Ukrajine - Sputnik Srbija
Savčenkova: Rusija i Ukrajina — bolje dobri susedi, nego loša braća

„Predsednik Rusije Vladimir Putin svojim ukazom je pomilovao Afanasjeva Genadija kojeg je Moskovski gradski sud osudio 17. decembra 2014. godine, oslobodivši ga od daljeg služenja zatvorske kazne…. Pomilovao je i Jurija Sološenkova, kojeg je Moskovski gradski sud osudio 14. oktobra 2014. godine, oslobodivši ga od daljeg služenja zatvorske kazne“, navodi se u saopštenju.

Naglašava se da su oba ukaza stupila na snagu na dan potpisivanja.

Afanasjeva je uhapsio FSB Rusije u Simferopolju po predmetu „krimskih terorista“ u maju 2014. godine. Njega su osudili na sedam godina zatvora. Slučaj Sološenka je ostao tajna. Prema podacima medija, on je nameravao da na „Kamazu“ izveze u Ukrajinu deo ruskog naoružanja. On je bio uhapšen u Moskvi prilikom sastanka sa „poslovnim partnerima“ iz Ministzarstva odbrane, navodi se u člancima. Moskovski gradski sud ga je osudio za šest godina zatvora.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala