Mutko: Kazna UEFA preterana, ali neće biti žalbe

© REUTERS / Jean-Paul PelissieTuča navijača u Marseju na EP 2016
Tuča navijača u Marseju na EP 2016 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kazna koju je UEFA izrekla Fudbalskom savezu Rusije (RFU) i ruskoj reprezentaciji nakon nereda između Rusa i Britanaca na fudbalskoj utakmici Evropskog prvenstva u Francuskoj, preterana je, ali žalba ne bi imala smisla, izjavio je ministar sporta Rusije i šef Fudbalskog saveza Rusije Vitalij Mutko za „R-Sport“.
Ruski fudbaleri na treningu u Marseju, Francuska - Sputnik Srbija
UEFA uslovno diskvalifikovala Rusiju do kraja EP

U utorak je objavljeno da je UEFA kaznila RFU novčanom kaznom u iznosu od 150 hiljada evra i uslovno diskvalifikovala reprezentaciju Rusije do kraja Evropskog prvenstva u fudbalu 2016. u Francuskoj posle istrage o neredima na utakmici protiv Britanaca (1:1).

Diskvalifikacija reprezentacije uslediće u slučaju da ponovo izbiju neredi na bilo kojoj od preostalih utakmica reprezentacije na EP. Odluka se odnosi samo na slučajeve koji se mogu desiti unutar stadiona. RFU ima pravo da podnese žalbu.

„Ovo rešenje je bilo suđeno. To je bila odluka izvršnog odbora, a sada ta odluka samo potvrđena. Kazna je preterana, ali na to ne možemo da utičemo. Kazna je velika, ali RFU je društvena organizacija. Žalba nema smisla. Ali čemu je kriva reprezentacija? Ona nije kriva da bi je kaznili“, izjavio je Mutko.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala