Erdogan razočaran u Putina i Obamu

© REUTERS / Thomas MukoyaPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Redžep Tajip Erdogan izjavio je novinarima da je razočarovan bezuspešnim pokušajima da uspostavi „primerne odnose“ sa Barakom Obamom i Vladimirom Putinom, piše „Hurijet dejli njuz“.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u akademskoj odori tokom primanja počasnog doktorata na  Vaseda univerzitetu u Tokiju, 8. oktobra 2015. - Sputnik Srbija
Ima li Erdogan diplomu?

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razočarao se u američkog kolegu Baraka Obamu. To je izjavio to odmah nakon povratka iz SAD. 

Prema rečima predsednika Turske, on je polagao velike nade na Obamu, ali na žalost, one se nisu opravdale.

„Na primer, u ekonomskoj sferi naši odnosi se pogoršavaju, a ne poboljšavaju. Naša očekivanja u međunarodnoj politici takođe se nisu ostvarila“, dodao je on.

Turskog predsednika Erdogana ne raduju previše ni odnosi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Turski lider je sa žaljenjem naveo da bi želeo da poboljša nivo trgovinske saradnje sa Rusijom, ali da je to sada teško.

On je naveo da je obim trgovine Turske sa Rusijom bio veći nego sa SAD, i da su turske vlasti zacrtale sebi cilj da dostignu nivo od sto milijardi dolara godišnje.

Za sve su krivi događaji u Siriji, smatra Erdogan. Ankaru optužuju za podršku terorizmu. Zbog toga mnoge zemlje žele da smanje saradnju sa turskim vlastima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala